Pojasnilo v zvezi s konferenco RISK 2020

Konferenca RISK 2020 in program bosta izvedena v načrtovanem obsegu 

Spoštovani partnerji in obiskovalci,

v preteklih nekaj dnevih smo prejeli nekaj vprašanj v zvezi z efektom, ki ga bo imela aktualna virusna epidemija na izvajanje naše konference RISK 2020, 18. in 19. marca 2020 v hotelu Thermana Park v Laškem.

Že 15 let se pri podjetju REAL security trudimo organizirati ne “le še eno konferenco”, marveč edinstveno prireditev, ki na enem mestu združi celotno regijsko skupnost, ki deluje na področju informacijskih tehnologij, na katero se udeleženci redno in z veseljem vračajo. Kot podjetje in kot ljudje pozorno spremljamo stanje v državi in širše ter tehtamo med tveganji in prednostmi, ki jih izvedba v tem turbulentnem času predstavlja. Verjamemo, da sami počnete isto. 

Trenutno se za odpoved konference nismo odločili, saj še vedno veljajo priporočila NIJZ, da naj normalno živimo in delamo naprej, kot načrtovano. Danes vemo, da so najbolj ogrožena in ranljiva skupina starejši ljudje in kronični bolniki, ter da več kot 80% ljudi preživi okužbo virusa z blagimi simptomi. Smo pa skupaj s priporočili NIJZ in hotela Thermana pripravili dodatne ukrepe za višjo zaščito udeležencev.

Pristojne službe na lokaciji dogodka so že pred tednom dni pričele izvajati ukrepe za preprečevanje morebitnih okužb. Pripravili so navodila zaposlenim, kako preventivno ravnati, da do okužb nebi prišlo in kakšen je scenarij, če do okužbe pride. Na prizorišču bodo na voljo dodatni dispenzerji za dezinfekcijo rok, površine, v katerih so udeleženci pogosto v stiku (vhodi, kljuke, stopnišča, toalete, pulti, itn.) pa bodo še pogosteje čiščene. Vsi gosti po sobah in prodajnih mestih so seznanjani z navodili za izvajanje preventivhih ukrepov – preprečevanju okužb z omenjenim virusom po priporočilih NIJZ.

Trenutno dogodkov s 5000 ali manj udeleženci ni priporočeno odpovedovati – konferenca RSA s 45.000 udeleženci se je pravkar zaključila, medtem ko bodo smučarski skoki v Planici s predvidenimi 50.000 obiskovalci izvedeni po načrtih.

V primeru, da bi NIJZ izdala direktivo za zaprtje vrtcev, šol in fakultet ter pričela z izvajanjem popolne karantene bi seveda morali dogodek odpovedati.

Močno upamo, da do tega ne bo prišlo in vas pozivamo, da ste tudi letos z nami, tako kot predavatelji, razstavljalci ali kot obiskovalci.

 

S spoštovanjem,
Organizacijski odbor konference RISK 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *