Z novim orodjem Avecto Quick Start lahko kar čez noč vzpostavimo least-privilege strategijo za vse delovne postaje.

Avecto, ponudnik inovativne programske opreme Defendpoint namenjene proaktivni zaščiti delovnih postaj brez vpliva na produktivnost uporabnikov, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora, predstavljata Avecto Defendpoint v5.0.

Kako vzpostaviti least-privilege (ali na nek način zero-trust) mentaliteto kar čez noč? Enostavno – Avecto Quick Start!

Avecto Defendpoint gradi na preizkušeni tradiciji ene od najboljših real-time varnostnih rešitev za končne sisteme. Nove funkcionalnosti rešitve ciljajo na podjetja, ki iščejo najnovejše tehnologije za doseganje največje možne stopnje varnosti, v teh časih je to uveljavljanje najmanjšega možnega nabora pravic za produktivno delovno okolje. Avecto je vzpostavil delovni okvir za hitro umestitev rešitve v delovno okolje na podlagi vnaprej pripravljenih nastavitev in kombinacij – Quick Start policy. To pomeni, da lahko rešitev implementirate tako rekoč čez noč, ne glede na to ali imate pod nadzorom 10 ali 1000 končnih sistemov. Pravilniki so razdeljeni po uporabniških vlogah, od pisarniških delavcev do sistemskih administratorjev, vsakemu pripada nabor pravil in različne strategije obdelave izjem kot so kadar se zazna neznano aplikacijo, ali aplikacijo, katero rešitev pozna a ji v osnovi ne zaupa. Na ta način lahko organizacije na hitro vzpostavijo osnovni sistem in ga potem hitro, ali po potrebah postopoma tudi podrobneje prilagajajo, brez posebnega motenja končnih uporabnikov. Funkcionalnost so dali na preizkus strankam in odziv je bil množično pozitiven. Mnoge organizacije so pri tem računale tudi na posledično možnost hitrejšega uveljavljanja najprimernejših praks, katere so zahtevane v GDPR in podobnih industrijskih regulativah.

Defendpoint 5.0 ima seveda precej drugih izboljšav, čeprav smo se tokrat odločili izpostaviti Quick Start. Med njimi je na primer izboljšan aplikacijski nadzor – Trusted Application Protection (TAP), ki je učinkovit način zaustavljanja napadov na pogosto targetirane vsakodnevno rabljene in zato vnaprej odobrene kot so Microsoft Office, Adobe ali spletni brskalniki.

One of the biggest problems I see time after time is when an organization purchases a security solution it’s difficult for them to see the value in that product at an early stage. It often takes months to even start to see any return on their investment. Defendpoint v5.0 and its Quick Start configuration turns this on its head. It’s a diamond of an idea that will allow organizations to manage and digest what can seem a very cumbersome but necessary security step.
– Sami Laiho, Microsoft MVP, etični heker

Striking the balance between security and user productivity is a challenge many organizations experience. We understand this frustration and we’ve worked tirelessly to change the status quo. From the point of purchase, security teams want to see immediate benefits but not to the detriment of the wider business and that’s finally possible with Defendpoint v5.0 Quick Start Policy.
– Andrew Avanessian, Avecto COO

 

Povezava do originalne novice:
https://www.avecto.com/news-and-events/news/avecto-sets-new-benchmark-for-privilege-management-implementations-with-the-launch-of-defendpoint-v50

Avtor / prevod: Robert Lubej

 

 

O podjetju Avecto
Avecto je vodilni ponudnik programskih tehnologij za zaščito končnih računalniških sistemov oz. delovnih postaj. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2008 v Združenem Kraljestvu, sedaj pa ima že tri lokacije po svetu. Z rešitvami podjetja lahko natančno določimo kdo lahko dostopa do česa, kdaj in kako, s čimer se zagotovi proaktivna zaščita sistema brez negativnega vpliva na produktivnost. Programska oprema Defendpoint za sprotno zaščito končnih sistemov – endpoint – omogoča več kot 8 milijonom uporabnikov po vsem svetu opravljati vsa dela brez koriščenja administratorskih ali drugih posebnih privilegiranih računov. S tem dosežemo tisto pravo ravnotežje med zelo varnim običajno a premalo uporabnim, ter popolnoma odprtim a na napade zelo občutljivim delovnim okoljem. V inovativno rešitev Defendpoint so integrirali tehnologije za upravljanje privilegiranih identitet, nadzor in omejevanje aplikacij in delovnega okolja, ter napredno analitično tehnologijo za prepoznavanje vdorov. S tem pristopom lahko zaustavijo kibernetične napade, omejujejo notranje grožnje, pomagajo ohranjati skladnost s predpisi, ter povečujejo operativno učinkovitost podjetja in zaposlenih. Več o podjetju Avecto najdete na spletnih straneh: http://www.avecto.com/

 

Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, produktni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com