Micro Focus predstavlja nova produkta za varnost hibridnih in virtualiziranih okolij

Micro Focus, vodilni ponudnik celovitih programskih in varnostnih rešitev, in sedmi največji dobavitelj programsko orientirane opreme na svetu, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je v začetku jeseni predstavil Data Protector Express za virtualizirana okolja in Data Protector Premium za fizična, virtualna in mešana okolja vključujoč sisteme distribuirane preko več strežniških oblakov.

Data Protector je programska rešitev za varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov, aplikacij in sistemov v vseh vrstah okolij. V enotno centralno konzolo lahko integrira upravljanje širokega nabora varnostnih aplikacij, diskovnih in tračnih sistemov, drugih orodij za zaščito podatkov in vse vrste virtualnih strojev v vseh kombinacijah / stopnjah virtualiziranosti. Data Protector omogoča enostavno varnostno arhiviranje in obnavljanje. Na podlagi zmožnosti rasti s potrebami tudi v največjih, kompleksnih in heterogenih IT postavitvah, nove licenčne opcije pa prinašajo še več fleksibilnosti in boljši TCO.

Data Protector Express

Express različica uvaja od števila CPU priključkov odvisno licenciranje. Primerna je za organizacije, ki želijo zaščititi svoja virtualna okolja po čim bolj optimalni ceni. Med lastnostmi Data Protector Express izpostavimo:

  • Zaščita VMware in Hyper-V okolij, brez dodatnih posrednikov (agent).
  • Napredne zmogljivosti za obnavljanje navideznih strojev.
  • Integrirana analitika in poročanje.

Data Protector Premium

Premium različica se licencira po kapaciteti arhiviranih sistemov. Zato je primerna za podjetja, ki iščejo enotno rešitev za varnostno arhiviranje in obnavljanje fizičnih, virtualnih in hibridnih okolij ter tudi  preko več strežniških oblakov razprostirajočih se okolij. Izpostavimo:

  • Integracija z vodilnim orodji za upravljanje IT sistemov, vključujoč od istega ponudnika Micro Focus Business Value Dashboardter Operations Orchestration.
  • Poročila na podlagi napredne analitike, oboje je lahko osnova za konkretno zmanjševanje zapletenosti varnostnih operacij in nanje vezanih stroškov.
  • Vgrajena integracija z razširjenimi namenskimi sistemi za ultra-hitro varnostno arhiviranje in obnavljanje.

Integracija z vodilnimi strežniškimi oblaki, storitev premikanja sekundarnih podatkov v oblak po izbiri stranke.

Licenciranje in nakup

Stranke se lahko odločijo za fleksibilno umeščanje Data Protector-ja v svoje okolje, namestitev pa bo rastla s potrebami. Najprej lahko za virtualizirano okolje namestijo Express različico licencirano glede na število CPU priključkov. Potem, ko jim potrebe porastejo, pa lahko enostavno preklopijo na Premium in na podlagi licenciranja po kapaciteti zaščitijo virtualizirani in fizična, ter seveda hibridna okolja.

Obe novi različici Data Protector-ja je že mogoče kupiti pri ustreznem zastopniku.

Na razpolago je tudi brezplačna preizkusna različica z 90-dnevnim dostopom do vseh funkcionalnosti. Zanjo se lahko prijavite na tem naslovu:

https://software.microfocus.com/en-us/products/data-protector-backup-recovery-software/free-trial

Izjava

Balaji Venkatraman, direktor PM in R&D, Micro Focus:

There is really no room for error when it comes to protecting corporate data, and there is a very finite budget and set of resources for doing so. Our customers face this challenge on a daily basis as they work through daily location and storage challenges, outages, breaches, data theft and more. Those considerations define our latest Data Protection solutions – they ensure that customers have the security, speed, control and flexibility to protect data wherever it resides within a hybrid IT environment and at a lower TCO than ever before.

 

Avtor / prevod: Robert Lubej

 

Povezava do originalne novice:

https://www.microfocus.com/about/press-room/article/2018/micro-focus-launches-new-data-protection-solutions-for-virtualized-and-hybrid-it-environments/

 

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, produktni vodja, daniel.bednjicki@real-sec.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *