ObserveIT med zmagovalci izbora Cyber Defense 2018 Global Awards

ObserveIT, vodilni dobavitelj izdelkov za napredno spremljanje in snemanje uporabniške aktivnosti na ključnih strežniških sistemih, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., objavlja, da je v okviru letošnjega izbora Cyber Defense Magazine njihova ObserveIT rešitev za spremljanje in analizo uporabniških aktivnosti na kritičnih sistemih prejela naslednji priznanji v dveh kategorijah rešitev kibernetične varnosti:

najboljša rešitev za blokiranje notranjih groženj
ObserveIT – Best Product – Insider Threat Prevention
vrhunska rešitev za detekcijo notranjih groženj
ObserveIT – Cutting Edge – Insider Threat Detection

Šest mesecev je trajalo, da so strokovnjaki zbirali, preizkušali in ocenjevali najbolj vroče, zmogljive ali inovativne produkte najnovejše generacije, ter vodilna ali hitro rastoča podjetja, že uveljavljena ali nedavno nastala, na tržiščih izdelkov in storitev informacijske varnosti. Več kot 3000 podjetij in njihovih proizvodov iz vseh delov sveta; Cyber Defense Magazine sicer pripravlja že šest let podoben izbor podjetij samo iz ZDA. V globalni izbor so se uvrstila velika in manjša podjetja, uveljavljeni ponudniki kakor tudi novinci, za katere morda sploh še nismo slišali, dokler niso s svojim proizvodom navdušili žirije tega izbora. Zmaga oz. priznanje v eni od kategorij tega izbora torej zares nekaj pomeni. Premagati je bilo treba produkte znanih podjetij iz velikih tehnoloških metropol sveta kot do Beijing, Tokijo ali Tel Aviv, ali z novimi idejami oboroženih genijev iz kake majhne vasice v Grčiji.

Žirija je ‘ponudbo’ 3000 podjetij skrčila na seznam 100 zmagovalcev, ki je dostopen na spodaj zapisanem naslovu. Skupna lastnost, po kateri se ločijo od preostale množice, je izjemnost. Vsaka od predstavljenih rešitev je izjemna v določeni vrsti informacijske varnosti. Večina od njih lahko prepreči naslednji vdor, prekinitev delovnega procesa, krajo poslovnih skrivnosti ali kršitev GDPR in drugih industrijskih pravilnikov. Zmagovalne rešitve vključujejo mnoge najnovejše tehnologije kot so strojno učenje, umetna inteligenca, strežniški oblaki ali nove vrste šifriranja.

Povezava do izvorne novice:
https://www.cyberdefensemagazine.com/cdga-winners-2018/

Avtor / prevod: Robert Lubej


O podjetju ObserveIT

ObserveIT je dobavitelj programskih rešitev za napredno spremljanje in beleženje tj. snemanje uporabniških aktivnosti na ključnih strežniških sistemih. Brez ovir se seveda lahko uporablja tudi za spremljanje dela na delovnih postajah, a primarni interes so strežniki, na katerih tudi ni težav o poseganju v zasebno sfero zaposlene osebe, saj se na strežnikih nikoli ne počnejo zasebne stvari. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2006, njegova vodilna motivacija je ‘poenostavitev življenja’ IT vodjem in varnostnim strokovnjakom. Naloge rešitve Observe IT so:

  • snemanje uporabniške aktivnosti na strežniku;
  • ustvarjanje tekstovnih dnevniških zapisov o aktivnosti vseh aplikacij znotraj uporabniške seje;
  • identifikacija deljenih uporabniških računov (‘admin’, ‘root’) in zaznavanje kraje identitet;
  • enostaven dostop do vseh shranjenih podatkov, dnevnikov in posnetkov, za podporo forenzičnim preiskavam;
  • enostavna integracija s SIEM rešitvami;
  • popolno pokritje – vsi uporabniki, aplikacije, protokoli in vsa delovna okolja, vse vrste uporabniških sej.

Več o podjetju, katerega sedež je v Izraelu, najdete na spletnih straneh:
http://www.observeit.com