McAfee ePolicy Orchestrator za AWS

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., objavljata, da je McAfee ePolicy Orchestrator (ali ePO) sedaj na razpolago za enostavno umestitev v okolje strežniškega oblaka Amazon Web Services (AWS). Z novo rešitvijo bodo uporabniki infrastrukture kot storitve lahko brez težav v strežniške oblake preselili tudi množico varnostnih in upravljalnih rešitev. To pomeni precejšnje zmanjšanje stroškov, infrastruktura v oblakih še nikoli ni bila tako zanimiva kot doslej.

Tudi McAfee ePO v strežniškem oblaku ponuja isto širok nabor funkcionalnosti, kot lokalna namestitev. Vključujoč obsežno kompatibilnost z rešitvami drugih proizvajalcev. Med dodatnimi prednostmi AWS postavitve lahko izpostavimo še:

  • AWS Quick Start:Iz ničle do popolne postavitve v manj kot eni uri. Enostavni in samodejno vodeni namestitveni čarovniki. Stranka lahko prične z nameščanjem kar takoj, brez  predhodnega planiranja ali ocenjevanja velikosti.
  • AWS Automatic Services:Samodejne nadgradnje in pametno povečevanje obsega namestitve vključujoč optimizacijo zahtev in stroškov.
  • Amazon Relational Database System: Upravljalni sistemi običajno temeljijo na posebej licenciranih podatkovnih bazah za shranjevanje nastavitev, revizijskih sledi in drugih podatkov. Skladnost z Amazon RDS pomeni zmanjševanje stroškov, posebna podatkovna baza več ni potrebna.
  • Disaster Recovery: Zanesljivo obratovanje infrastrukture v oblaku je zagotovljeno brez nameščanja produktov ali licenciranja storitev za varnostno arhiviranje in obnavljanje.
  • Management Support:McAfee ePO podpira vašo izbiro naprav za v vaše okolje. Omogoča upravljanje širokega nabora proizvajalcev in zvrsti upravljanih sistemov vključno z raznovrstnimi prenosnimi napravami. Povečanje učinkovitosti rešitev informacijske varnosti na podlagi deljenja informacij med tistimi, ki so vključene v ePO.
Izjava

Raja Patel, direktor produktov korporacijske varnosti, McAfee:

With such a simple and fast deployment, we are removing barriers for customers to take advantage of our proven and distinct security management platform from anywhere. Offering McAfee ePO on AWS is a game-changer. It’s the most open and integrated security management console available and by keeping it in step with our customers’ cloud transformation, it ensures their security technologies will continue to work together to achieve a stronger security posture.

McAfee ePO je že dosegljiv na AWS Marketplace: https://aws.amazon.com/quickstart/architecture/mcafee-epolicy-orchestrator/

Domača stran ePO: https://www.mcafee.com/enterprise/en-us/products/epolicy-orchestrator.html

Več o McAfee ePolicy Orchestrator (ePO)

McAfee ePO je centralni upravljalni sistem za nadzor vseh v omrežje nameščenih McAfee rešitev iz ene točke. Je globalno priznan kot daleč najbolj napredna in razširljiva programska rešitev za upravljanje informacijske varnosti. Je odprta platforma, ki zmore do določene mere doseči tudi druge, ne le McAfee rešitve. Za McAfee ePO obstaja namreč več kot  150 certificiranih integracijskih produktov. Zato nam omogoča lažje in uspešnejše upravljanje in na primer tudi hitrejše doseganje skladnosti. Ne glede na velikost ali vrsto organizacije v kateri smo zaposleni. Stranke lahko uporabljajo ePO in vanj vgrajeno avtomatizacijo za konkretno poenostavitev varnostnih procesov. S tem si lahko drastično znižajo stroške in zapletenost upravljanja varnosti in skladnosti. Z ePO-jem lahko enostavno povežejo množico vodilnih varnostnih rešitev v globalno varnostno infrastrukturo podjetja. ePO poveča preglednost, učinkovitost in stopnjo tako splošne, kot tudi detajlne informacijske varnosti. McAfee ePO je konec koncev namenjen tudi izvajalcem varnostnih storitev in sistemskim integratorjem. Ti lahko svoje znanje in dobro prakso vgradijo v ePO postavitve pri strankah in jim še dodatno povečajo vrednost varnostne storitve, katero ponujajo kot MSSP. Tako si zagotovijo še več ugleda pri sedanjih in bodočih strankah.

Popolna preglednost — poenoten pogled na globalno varnostno stanje celotne organizacije, iz enega mesta. Raziskovanje v globino in delovne površine s povleci-in-spusti funkcionalnostjo zagotavljajo hiter dostop do vseh varnostnih podatkov iz končnih točk, podatkovnih shramb, prenosnih naprav in omrežja, takojšnji dostop do informacij zagotavlja hitrejšo odzivnost na varnostne incidente.

Poenostavljeni varnostni postopki — z racionalizacijo do boljše učinkovitosti. Neodvisne študije so pokazale da lahko ePO pomaga organizacijam vseh velikosti poenostaviti administratorske procese, poenostaviti revizijske postopke in znižati stroške za informacijsko varnost zahtevane dodatne strojne opreme.

Odprta in razširljiva arhitektura — ne gradite na novo, raje učinkovito izkoristite obstoječo infrastrukturo. McAfee ePO lahko poveže upravljanje izdelkov McAfee in rešitev drugih ponudnikov v enotno upravljan sistem, dobro sodelujoč tudi z vašim LDAP direktorijem, IT postopki in orodji za upravljanje konfiguracij.

Hitra in enostavna postavitev — s pomočjo rešitev, ki tesno sodelujejo ena z drugo, lahko zmanjšamo varnostne pomanjkljivosti in kompleksnost informacijske varnosti. ePO garantira uspešno delovanje z nameščenim enim samim agentom in zanesljivo uveljavljanje prilagodljivih varnostnih pravil za hitro in trajno zaščito informacijskega okolja.

Boljša odzivnost — takojšen vpogled v grožnje, ranljivosti in sisteme, na podlagi katerega je mogoče nemudoma ukrepati – diagnosticirati situacijo in sproti odreagirati na varnostne dogodke. Ob vsem tem nam je na razpolago tudi identifikacija in prioritizacija tveganj in posodobitev množice sistemov v le nekaj sekundah ali minutah.

Večja učinkovitost — poenostavitev varnostnih in skladnostnih postopkov z avtomatizacijo in posamezniku prilagojenim delovnim okoljem. Osnovna arhitektura ePO je prilagojena tako, da lahko deluje v majhnih podjetjih in največjih globalnih korporacijah, ob zmanjšanju za delovanje potrebnega števila strežnikov.

Pripravljenost na prihodnost — zaščita organizacij pred današnjimi nevarnostmi in grožnjami iz prihodnosti. Aktualni podatki o najnovejših grožnjah neumorno pritekajo iz McAfee Labs in strežniškega oblaka in pomagajo proaktivno ščititi našo infrastrukturo. Odprta platforma zagotavlja hitro prilagajanje varnostnih mehanizmov najnovejšim vrstam napadov in nevarnostim.

Povezava do izvorne novice:

https://www.mcafee.com/enterprise/en-gb/about/newsroom/press-releases/press-release.html?news_id=20180716005904