Pomembno preoblikovanje produktne ponudbe FireEye

Nova filozofija, paketi, suita in cene

FireEye se premika iz na napravah temelječe ponudbe varnostnih rešitev v na programski opremi osredotočen moderen naročniški model. To seveda ne pomeni, da naprav ni več, temveč da je za iste rešitve na voljo več opcij, kjer se programska oprema in za umestitev primerne – a ne vedno obvezne – hardverske opcije naročijo posebej.

Centralni del nove platforme so tri produktne platforme z jasnejšim poimenovanjem, cenami in paketi, plus kompletni paket rešitev. To so: FireEye Network Security, FireEye Endpoint Security, FireEye Email Security ter FireEye Security Suite. FireEye Network Security se sedaj lahko obračunava po analiziranem prometu (Mbps), Email Security po številu poštnih predalov, Endpoint Security pa po številu končnih naprav.

Podrobneje

Naročniški model pakiranja in obračunavanja FireEye rešitev ponuja strankam enostavnejši način informacijske zaščite organizacij. Nov paket FireEye Security Suite ponuja tudi srednje velikim podjetjem korporacijski nivo varnosti po zanje primerni ceni

 • FireEye Endpoint Security

  Popolna zašita za končna vozlišča v omrežjih – tj. za delovne postaje in strežnike. Kombinira blokiranje škodljivih in neželenih programov / kode skupaj s prepoznavanjem in ukrepanjem proti usmerjenim napadom na delovne postaje in strežnike, da lahko blokira vdore, ki niso pospremljeni z enostavno prepoznavno programsko kodo.

 • FireEye Network Security

  Zaščita pred vsemi vrstami preko omrežja – predvsem od zunaj meja organizacije – prihajajočih groženj. Od najbolj razširjenih vsakomur dostopnih zlorab, pa do kompleksnih usmerjenih in večplastnih napadov, tudi premikajočih se horizontalno po omrežju. Vključujoč prepoznavanje odtekanja podatkov po ti. bot-networks ter komunikacijo z nadzornimi centri C&C škodljive kode.

 • FireEye Email Security

  Hitro prepoznavanje preko sporočil elektronske pošte razsajajočih napadov in blokiranje nevarnih delov sporočil kot so škodljive priponke ali povezave. Opozarjanje na in blokiranje e-poštnih napadov tipa phishing in povezave do ponarejenih spletnih strani preprečuje krajo uporabniških imen, gesel in drugih občutljivih informacij.

 • FireEye Security Suite

  Je kompletni paket Network, Email ter Endpoint rešitev za celostno zaščito, primerljivo z vrhunskimi korporacijskimi postavitvami, a po ceni primerni tudi za srednje velika podjetja.

 • Tehnologija

  Vse rešitve temeljijo na že leta preizkušeni vrhunski tehnologiji in produktih podjetja FireEye. Vključujejo tudi varnostno platformo FireEye Helix za integracijo varnostnih operacij iz več platform, enotni pogled ter spremljanje, avtomatizacijo in vodenje varnostnih incidentov.

Vsaka od teh rešitev je dostopna za naročanje za obdobje enega ali več let. V ceno so vključeni:

 • licenca za programsko opremo, ki poganja izdelek
 • naročniška storitev v strežniškem oblaku
 • navidezni stroj za poganjanje izdelka
 • FireEye Helix
 • tehnična podpora 24×7.

Stranke lahko uporabljajo rešitev v strežniškem oblaku ali si lokalno namestijo pripadajoč navidezni stroj, oboje je vključeno v ceno, same se odločijo, kaj je zanje najbolje. Druga možnost lokalne namestitve je na napravi, katero je seveda tudi treba kupiti.

FireEye SmartVision Edition

FireEye SmartVision Edition je posebna različica rešitve FireEye Network Security. Z njo lahko minimiziramo tveganje kraje podatkov vključujoč gesla ali pomembne poslovne podatke, predvsem take, ki se širijo horizontalno znotraj omrežja.

Dva naročniška modela

Optimizirana ponudba ločenih centralnih rešitev je primerna za večje organizacije, vsaka posamezna se vrednoti glede na število končnih točk, e-poštnih predalov ali obseg prometa skozi omrežje.

Poenostavljeni model vrednotenja glede na število uporabnikov je primeren za organizacije z do 2000 uporabniki.

Paket rešitev FireEye Security Suite je namenjen srednje velikim organizacijam in se vrednoti po številu uporabnikov, velja do 2000 uporabnikov.

Citat

Travis Reese, predsednik uprave FireEye: “There is way too much complexity in the security industry today, and customers are tired of multiple companies and products that have different purchasing models and do not interoperate. Customers of all size can now more easily protect their organizations, using a predictable, consumption-based subscription model, with all FireEye solutions working together via a single security operations platform – Helix.