McAfee za dostop do strežniških aplikacij : “2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for CASB”

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je sporočil, da po Gartnerjevih ocenah objavljenih mnenj strokovni uporabniki za zaščito dostopa do strežniških oblakov najraje izbirajo McAfee rešitev Skyhigh, zato so McAfee razglasili za “2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Cloud Access Security Brokers“.

Varnostni posredniki za povezavo s strežniškimi oblaki ti. CASB, ali Cloud Access Security Brokers, so izdelki in storitve, ki poskrbijo za vidljivost rabe aplikacij v strežniških oblakih, omogočajo nadzor dostopa do aplikacij in ki hkrati izvajajo zaščito poslovnih podatkov med transportom do ali uporabo v aplikacijah. Delujejo za uporabnike znotraj kot tudi zunaj tradicionalnih meja informacijskega omrežja organizacije, njihova najbolj enostavna funkcionalnost pa je na primer blokiranje dostopa do neavtoriziranih ali neznanih strežniških oblakov iz službenega računalnika. Primer strežniške aplikacije, katero vsi že dolgo poznamo, je Salesforce. Potem, ko se je uvidelo, kako popularna je in kako hitro se uveljavljajo podobne strežniške storitve, smo spoznali potrebo po konkretni zaščiti te vrste poslovanja in tako je nastala nova vrsta rešitev – CASB posredniki.

Pohvala na podlagi mnenj in ocen končnih strokovnih uporabnikov s praktičnimi izkušnjami nabave, umeščanja ali uporabe te vrste rešitev.

“Gartner Peer Insights Customers’ Choice” – je priznanje za proizvajalce določene vrste rešitev, ki se ga podeli na podlagi potrjenih mnenj končnih strokovnih uporabnikov. Pri tem se upoštevajo ne samo ocene posameznikov, temveč tudi število mnenj o produktu. Gartner zagotavlja kvaliteto in nevtralnost izbora tako, da zahteva po posameznem produktu vsaj 50 mnenj od različnih uporabnikov, ki so ga ocenili z vsaj 4.2 zvezdicama, šele potem je lahko razglašen kot “Customer’s Choice”. McAfee Skyhigh Security Cloud je pridobil 106 ocen, več kot dvakrat toliko kot najbližji zasledovalec, s povprečno vrednostjo kar 4.5.

Preberite objavo na: https://www.gartner.com/reviews/customers-choice/cloud-access-security-brokers

Gartner Peer Insights

Peer Insights je spletna platforma, na kateri lahko strokovnjaki in ključni ljudje IT oddelkov preberemo članke drugih ali objavljamo svoja mnenja in ocene o IT rešitvah, med katere spadajo tudi produkti iz področja informacijske varnosti. Vključuje več kot 70.000 preverjenih mnenj iz širokega nabora okoli 200 različnih vrst rešitev. Platforma je koristna tako za ključno osebje IT oddelkov, da bi se lažje in na podlagi informiranosti predvsem bolje odločali za rešitve, katere je najbolje umeščati v njihova okolja, ter konec koncev tudi za proizvajalce rešitev, ki lahko na podlagi preverjenih objektivnih mnenj končnih uporabnikov izboljšajo svoje izdelke.

Ocena “Customer’s Choice” se torej podeli na podlagi mnenj uporabnikov s praktičnimi izkušnjami in nikakor ne na podlagi Gartnerjevih analitikov. V izbor pridejo le podjetja z zadostnim številom ocen, se pravi zadostnim številom strank, ki so se odločile objaviti svoje mnenje. Seveda morajo ta ocene biti tudi dovolj dobre.

Več na: http://www.gartner.com/reviews/home.

Izjava

Rajiv Gupta, Cloud Security Business Unit, McAfee: “We take great pride in being named a 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Cloud Access Security Brokers. McAfee/Skyhigh was the first cloud access security broker provider to secure corporate data in the cloud by delivering a cloud-native security solution. It is our customer satisfaction and feedback that continues to drive our innovation and shape our products and services. We are grateful for this feedback and recognition.