Rohde & Schwarz Trusted Communicator: varni WhatsApp za podjetja in javne institucije

Rohde & Schwarz Cybersecurity predstavlja varno nadomestilo aplikacij tipa WhatsApp za varno sporočanje in šifrirane pogovore med prenosnimi telefoni. Trusted Messenger deluje na prenosnih napravah Android ter iOS in vključuje tudi varni imenik.

V enem od prejšnjih obvestil smo predstavili rešitev Rohde & Schwarz CryptoGateway. Tisto j naprava, ki se namesti v omrežje podjetja ali javne institucije in ki omogoča varno komunikacijo med posebej zaščitenimi pametnimi telefoni sodelavcev kjerkoli po svetu in običajnimi VoIP telefoni znotraj organizacije. Organizacije, za katere je nameščanje take naprave preveč veliko breme, a ki vseeno potrebujejo varno komunikacijo, pač brez možnosti varne povezave do standardnih VoIP naprav (in drugih funkcionalnosti, ki jih zagotavlja gateway), imajo še vedno na razpolago drugo alternativo – Rohde & Schwarz Trusted Communicator.

Raba sporočilnih app-ov je vse bolj pogosta tudi v poslovnih okoljih kot bolj instantno, enostavno nadomestilo za e-pošto. A večkrat se je že izkazalo, da lahko tudi hekerji pridejo do informacij v raznih sporočilnih sistemih. Ob tekstu so ti zlorabljeni podatki pogosto tudi kontaktni podatki iz raznih imenikov ter informacije o GPS lokaciji, vse to se namreč sinhronizira s strežniki sporočilnih sistemov, zunaj prenosnega telefona uporabnika.

To je pričelo motiti nekatera podjetja, sploh pa javne institucije, ki so lahko zelo dovzetna za na ta način odtujene podatke. In ki morajo ostajati v skladu z GDPR in drugimi zahtevami varnosti osebnih podatkov.

Rhode & Schwarz je zato razvil rešitev R&S Trusted Communicator, ki preprečuje vohunjenje in zagotavlja tajnost podatkov. Trusted Communicator je app, ki se namesti na dva ali več pametnih telefonov s podprtimi operacijskimi sistemi. Kompletna komunikacija med dvema telefonoma, ki uporabljata ta app, je potem šifrirana in s tem zaščitena pred vohunjenjem. App pa je lahko tudi v veliko pomoč pri zagotavljanju skladnosti s standardi in na primer javnimi predpisi tajnosti osebnih podatkov. Ima enostavni uporabniški vmesnik in je z nastavitvami prilagodljiv željam  posameznika. Standardna verzija že vključuje kriptografsko storitev SCIP.

  • Varni komunikacijski app za iOS in Android
  • Šifrirani telefonski klici
  • Šifrirana sporočila
  • Kriptografsko agilna rešitev
  • Intuitiven uporabniški vmesnik
  • Enostavna integracija z obstoječim PKI okoljem

Avtor / prevod: Robert Lubej

Izvorna stran:

https://www.rohde-schwarz.com/solutions/cybersecurity/about-us/news/news-r-s-trusted-communicator-the-secure-whatsapp-for-companies-and-public-institutions_234356.html

Dodatne informacije:
Daniel Bednjički , projektni vodja , daniel.bednjicki@real-sec.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *