McAfee uvrščen na drugo izdajo Gartner MQ za CASB, Gartner : »CASB rešitev naj bo pomemben del varnostne strategije in rabe strežniških oblakov«

McAfee objavlja, da je Gartner uvrstil McAfee na drugi letni »Magic Quadrant for Cloud Access Security Brokers (CASBs) 2018«. McAfee Skyhigh Security Cloud se nahaja pri vrhu razdelka vodilnih proizvajalcev, med katerimi so še Netskope, Symantec ter Bitglass.

Analitiki pri Gartnerju so mnenja, da mora biti CASB rešitev obvezni sestavni del varnostne strategije vsake organizacije, ki uporablja storitve v strežniškem oblaku.

V zvezi z McAfee Skyhigh so pri Gartnerju pohvalili:

  • Celovitost uporabniškega vmesnika z več prikazi varnostne analize. Predloge priporočil za sanacijo, nekatera so lahko avtomatizirana. Sanacija lahko vključuje spremembe nastavitev v požarnih zidovih, rešitvah spletne varnosti ter varnostnih produktih za končne naprave.
  • Velik korak naprej v implementaciji mehanizmov za preiskovanje prosto deljenih podatkov (open shares) ter za sprožanje ukrepov v primeru deljenja.
  • Še bolj učinkovito prepoznavanje in nadzor nad občutljivo vsebino glede na različico iz lanske analize. Množica opcij za odkrivanje, označevanje in odzivanje na občutljive informacije na upravljanih in nenadzorovanih napravah, v upravičenih in neavtoriziranih oblačnih storitvah.
  • Enostavno kreiranje DLP pravilnikov za namenske aplikacije. Brez programiranja, zgolj z dodatkom, ki »snema« rabo aplikacije ter identificira elemente, ki se nato uporabijo v pravilnikih.
  • CSPM funkcionalnosti, ki presegajo celo tiste od nekaterih ponudnikov strežniških oblakov – napredna revizija in pregledovanje skladnosti ter več možnosti za avtomatsko in vodeno ročno sanacijo.

Varnostni posredniki za povezavo s strežniškimi oblaki ti. CASB, ali Cloud Access Security Brokers, so izdelki in storitve, ki poskrbijo za vidljivost rabe aplikacij v strežniških oblakih, omogočajo nadzor dostopa do aplikacij in ki hkrati izvajajo zaščito poslovnih podatkov med transportom do ali uporabo v aplikacijah. Delujejo za uporabnike znotraj kot tudi zunaj tradicionalnih meja informacijskega omrežja organizacije, njihova najbolj enostavna funkcionalnost pa je na primer blokiranje dostopa do neavtoriziranih ali neznanih strežniških oblakov iz službenega računalnika. Primer strežniške aplikacije, katero vsi že dolgo poznamo, je Salesforce. Potem, ko se je uvidelo, kako popularna je in kako hitro se uveljavljajo podobne strežniške storitve, smo spoznali potrebo po konkretni zaščiti te vrste poslovanja in tako je nastala nova vrsta rešitev – CASB posredniki.

Gartner je pred meseci McAfee Skyhigh tudi razglasili za “2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Cloud Access Security Brokers“.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Domača stran: https://www.mcafee.com/enterprise/en-us/products/mvision-cloud.html

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager, matic.knuplez@real-sec.com