Cofense med zmagovalci izbora Cyber Defense 2018 Global Awards

Cofense (prej PhishMe), promotor človeškega vidika kibernetske varnosti in dobavitelj uspešnega orodja za trening uporabnikov elektronske pošte PhishMe Simulator, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora, objavlja, da je v okviru letošnjega izbora Cyber Defense Magazine njihova ObserveIT rešitev za spremljanje in analizo uporabniških aktivnosti na kritičnih sistemih prejela naslednji priznanji v dveh kategorijah rešitev kibernetične varnosti:

zmagovalna v naslednji generaciji anti-phishing rešitev
Cofense – Next Gen Anti-phishing

Šest mesecev je trajalo, da so strokovnjaki zbirali, preizkušali in ocenjevali najbolj vroče, zmogljive ali inovativne produkte najnovejše generacije, ter vodilna ali hitro rastoča podjetja, že uveljavljena ali nedavno nastala, na tržiščih izdelkov in storitev informacijske varnosti. Več kot 3000 podjetij in njihovih proizvodov iz vseh delov sveta; Cyber Defense Magazine sicer pripravlja že šest let podoben izbor podjetij samo iz ZDA. V globalni izbor so se uvrstila velika in manjša podjetja, uveljavljeni ponudniki kakor tudi novinci, za katere morda sploh še nismo slišali, dokler niso s svojim proizvodom navdušili žirije tega izbora. Zmaga oz. priznanje v eni od kategorij tega izbora torej zares nekaj pomeni. Premagati je bilo treba produkte znanih podjetij iz velikih tehnoloških metropol sveta kot do Beijing, Tokijo ali Tel Aviv, ali z novimi idejami oboroženih genijev iz kake majhne vasice v Grčiji.

Žirija je ‘ponudbo’ 3000 podjetij skrčila na seznam 100 zmagovalcev, ki je dostopen na spodaj zapisanem naslovu. Skupna lastnost, po kateri se ločijo od preostale množice, je izjemnost. Vsaka od predstavljenih rešitev je izjemna v določeni vrsti informacijske varnosti. Večina od njih lahko prepreči naslednji vdor, prekinitev delovnega procesa, krajo poslovnih skrivnosti ali kršitev GDPR in drugih industrijskih pravilnikov. Zmagovalne rešitve vključujejo mnoge najnovejše tehnologije kot so strojno učenje, umetna inteligenca, strežniški oblaki ali nove vrste šifriranja.

Povezava do izvorne novice:
https://www.cyberdefensemagazine.com/cdga-winners-2018/


O podjetju Cofense

Cofense, prej znan kot PhishMe, je informacijsko podjetje, ki že dlje časa usmerja tržišče izobraževanja poslovnih uporabnikov elektronske pošte čigar rešitve so fokusirane na ljudi namesto na tehnologijo. Podjetje se je sicer legalno ustanovilo kot samostojna entiteta leta 2011, prve storitve PhishMe pa so razvili in ponujali uporabnikom že od leta 2008. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše poslovanje, predvsem lažje in varno sodelovanje in večjo produktivnost, in sicer s sprotnim zagotavljanjem aktualnih informacij o varni rabi elektronske pošte. Vodilna tematika rešitev podjetja je izobraževanje sodelavcev v organizaciji o problematiki ‘ribarjenja za podatki’ – phishing – ter preizkušanje varnostne ‘imunitete’ poslovnega okolja na napade te vrste z vodilnim produktom podjetja PhishMe Simulator.

Več o PhishMe najdete na spletnih straneh: https://cofense.com/

Avtor / prevod: Robert Lubej