Utimaco z namero o prevzemu Atalle od Micro Focus

Prevzem bo okrepil naložbo v posel s strojnimi varnostnimi moduli in okrepil Utimacov portfelj varnosti z vodilnim plačilnim HSM-podjetjem

  • S prevzemom se bosta združila dva dobro poznana pionirja na področju strojnih varnostnih modulov (HSM), katerih prednosti in tržna položaja se dopolnjujejo.
  • Utimaco, eno vodilnih podjetij na področju HSM za splošne potrebe, je popolnoma predan ohranitvi in nadaljnjemu vlaganju v portfelj proizvodov Atalle. Stranke Atalle bodo na boljšem zaradi Utimacove zavezanosti k potrjeni varnosti, kakovosti proizvodov in inovacijam.

CAMPBELL, Kalifornija – Utimaco, številka dve na svetu na področju strojnih varnostnih modulov (HSM) je danes objavil namero o prevzemu Atallinih linij HSM in ESKM od podjetja Micro Focus. Pred združitvijo programa programske opreme z Micro Focusom septembra 2017 sta bili liniji v lasti podjetja Hewlett Packard Enterprise (HPE).

Utimaco s sedežem v Nemčiji, ki je na trgu HSM aktiven že več kot 35 let, je svetovni proizvajalec HSM za splošno uporabo. Utimaco je svoje vodilno mesto na trgu vzpostavil s posredno prodajo preko OEM oziroma partnerjev in prodajo svoje linije izdelkov SecurityServer na vrsto področij, kot so avtomobilska industrija, vladni sektor, mediji in zabava, pametno merjenje, polprevodniki, telekomunikacije ter bančni in finančni sektor. Utimaco na svojem domačem trgu v Nemčiji že tradicionalno dobro stoji, saj ima že dolgo certifikat nemške bančne zveze DK, nedavno pa je dosegel tudi akreditacijo PCI za linijo izdelkov SecurityServer.

S prevzemom Atalle, ene najbolj uveljavljenih in prepoznavnih znamk na področju HMS za elektronsko plačevanje, bo Utimaco pospešil svojo rast na plačilnem trgu z dostopom do najboljših igralcev na trgu bančnih in finančnih storitev, še posebej v ZDA, Veliki Britaniji in Aziji. Utimaco je zavezan ohranitvi Atalline skupine in nadaljnjemu vlaganju v njeno kalifornijsko podjetje.

Transakcija je odložena zaradi potrebne običajne odobritve s strani regulatorjev in naj bi se zaključila jeseni 2018.

Malte Pollmann, generalni izvršni direktor Utimaca, je dejal: “Prevzem Atalle bo ključni mejnik v nadaljnji uresničitvi naše strategije za rast. Dopolnil bo naš portfelj izdelkov in regionalni odtis pa tudi vertikalne trge, ki jih nagovarjamo.Tako Utimaco kot Atalla sta pionirja na področju strojnih varnostnih modulov. S kombinacijo obeh bomo dobili bogastvo izkušenj in znanja brez primere. Gojimo izjemno spoštovanje do Atallinih tehnoloških dosežkov na področju plačil in želimo ostati osredotočen specialist na tem področju, ki ga bodo lahko partnerji in stranke lahko neposredno nagovorili. Ta prevzem bo koristil tako strankam kotzaposlenim, saj omogoča kontinuitetkot tudi inovativnost proizvodov.”

Kot pionirja na področju strojnih varnostnih modulov si Atalla in Utimaco odlično ustrezata, saj delujeta na dopolnjujočih se trgih z usklajenimi prednostmi, ki bodo pomagale k boljši usklajenosti za stranke in Atalli omogočile nadaljnjo rast,” je dejal John Delk, generalni direktor za varnost v Micro Focus. Popolnoma smo predani našemu portfelju varnostne programske opreme in našemu poslanstvu zavarovati uporabnike, aplikacije in podatke. Z inovacijami, kot je nedavna izdaja Voltage SecureData Sentryizvršujemo naše poslanstvo in dokazujemo, da smo se sposobni spopasti z zahtevnimi izzivi na področju varnosti podatkov v velikem obsegu, hkrati pa poenostaviti in izboljšati čas glede na vrednost.”

O strojnih varnostnih modulih (HSM)

HSM so namenske računalniške naprave, ki ščitijo kriptografske skrivnosti in omogočajo upravljanje z njmi, kot so digitalni ključi in podpisi. So temelj varovanja veliko kritične infrastrukture.

Atalla strojnem varnostnem modulu

Atalla Hardware Security Module (HSM) je plačilni strojni varnostni modul za varovanje občutljivih podatkov in z njimi povezanih ključev za nedenarne maloprodajne transakcije, avtentikacijo imetnikov kartic in kriptografskih ključev.

Enterprise Secure Key Manager

Enterprise Secure Key Manager (ESKM) je strojna rešitev za centralizirano upravljanje s ključi za poenotenje in avtomatizacijo nadzora šifrirnih ključev organizacije z ustvarjanjem, varovanjem, ponujanjem in preverjanjem dostopa do šifrirnih ključev za varno in zanesljivo upravljanje.

O podjetju Utimaco

Utimaco je svetovni dobavitelj profesionalnih rešitev za kibernetsko varnost, ki ima sedež v Aachnu v Nemčiji, svoje pisarne pa po celem svetu. Utimaco že od leta 1983 razvija strojne naprave za visoko varnost (strojni varnostni moduli) in rešitve za skladnost pri regulacijah za ponudnike telekomunikacij (legalno prestrezanje in zadrževanje podatkov). Danes je Utimaco vodilno svetovno podjetje na obeh področjih. Utimacovi partnerji in stranke v vseh delih sveta zaupajo dokazani zanesljivosti in varovanju naložb podjetja, enako kot njegovim mnogim certificiranim IT-standardom varnosti. Utimaco predstavlja prepoznavno kakovost proizvodov, uporabnikom prijazno programsko opremo, odlično podporo in zaupanja vredno varnost. Za dodatne informacije, prosimo, obiščite www.utimaco.com.