Že drugo leto zapored je Centrify platinasti zmagovalec priznanj Homeland Security Awards

Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je januarja 2018 obvestil, da so v Government Security News(http://www.gsnmagazine.com/) ali na kratko GSN razglasili finaliste in zmagovalce devetega letnega izbora prejemnikov nagrad iz področja varnostnih tehnologij v rabi v vladnih organizacijah. Letos je strokovna javnost in žirija, glede na minule dogodke, najbolj podrobno spremljala informacijsko (ali kibernetično) varnost – cybersecurity.

Centrify so razglasili kot “Platinum winner” kategorije “Best Identity Management Platform“, v kateri je premagal konkurenco kot so CyberArk in drugi ponudniki.

V United States Office of Personnel Management (OPM) so junija 2015 doživeli odmeven vdor v sistem, tekom katerega so izgubili več kot 21 milijonov osebnih podatkovnih zapisov, ne le zaposlenih v javni objavi, temveč tudi ljudi, katere so preverjali pa jih na koncu niso zaposlili. Posledično so v U.S. House of Representatives’ Committee on Oversight and Government Reform izdali poročilo, v katerem so predlagali prehod na model nezaupanja “Zero-Trust”, v katerem so zunanji in notranji uporabniki ter druge entitete popolnoma izenačene, pomeni da se v osnovi nikomur ne zaupa, zato je treba vsakogar in vsako stvar najprej učinkovito preveriti in nato ustrezno avtorizirati dovoljene operacije. To dandanes ne velja zgolj le za javno upravo, tak model se vse bolj uveljavlja tudi v komercialnih organizacijah.

Storitve Centrify Identity Services so namenjene tako javni upravi kot tudi komercialnim podjetjem. Vanje implementirana funkcionalnost presega tradicionalno ponudbo in naslavlja sodobne izzive kot so digitalna transformacija, občutljivost podatkov, globlji vpogled, med-oddelčna trenja ipd. Poenotena integrirana storitev zagotavlja vodenje identitet, revizijskih sledi ter enostavno prijavljanje v kočne sisteme, aplikacije, mrežno infrastrukturo ter tudi strežniške oblake za vse uporabnike, od koderkoli in kadarkoli. Organizacije si lahko s temi rešitvami enostavno zgradijo arhitekture kot so Identity-as-a-Service (IDaaS)single sign-on (SSO)multi-factor authentication (MFA)enterprise mobility management (EMM)privileged access management (PAM)ter User Behavior Analytics (UBA) različnih dobaviteljev povezanih v enoto brez varnostnih vrzeli.

Citat

Tom Kemp, CEO Centrify: “Our customers’ businesses are a combination of cloud, on premise, on mobile or all the above – which means traditional perimeter-based security is no longer an option. It’s an honor to be recognized by GSN for the second year in a row, since we have a proven and differentiated identity platform that is trusted by hundreds of top government agencies to comply with specific requirements of key federal regulations.

Še o varnostnih rešitvah podjetja Centrify

Centrify je edini ponudnik varnostnih rešitev za zaščito digitalnih identitet, ki je po raziskavah tržnih analitikov priznanega podjetja Forrester Research Inc. v segmentu vodilnih dobaviteljev (Leaders) rešitev na tržiščih produktov tipa “Identity-as-a-Service (IDaaS)” (poročilo iz 4. četrtletja 2017), ter “Privileged Identity Management (PIM)” (poročilo iz 3. četrtletja 2016), ter hkrati v segmentu močnih dobaviteljev (Strong Performers) na tržišču rešitev tipa “Enterprise Mobility Management (EMM)” (poročilo iz 4. četrtletja 2017).

Privileged Identity Management: Rešitve za upravljanje identitet s posebnimi pravicami (PIM), sem spadajo tradicionalni korenski (root) ter administratorski (admin) uporabniški računi in vse druge posebne identitete. Forrester izpostavlja integrirani pristop do PIM rešitev, kar pomeni, da naj vključujejo več-faktorsko avtentikacijo, označevalni jezik za varnostne trditve SAML, samostojen na spletnih protokolih temelječ komunikacijski kanal, na manipulacije odporno skladiščenje pristopnih gesel, sprotno spremljanje komunikacijskih sej z višjimi pravicami, ter nadzor dvigovanja pravic na končnih sistemih.

“Centrify je prvi in vodilni dobavitelj skladiščenja PIM gesel v obliki varnostne storitve SaaS. Rešitev podpira izjemen nabor SaaS aplikacije ter različnih IaaS platform in je dopolnjena z naprednim in prilagodljivim sistemom poročanja o delovanju storitve.”

Identity-as-a-Service: Storitve za upravljanje identitet (IDaaS) so običajno v strežniških oblakih temelječe storitve za upravljanje identitet in dostopa (identity and access management – IAM), ki omogočajo organizacijam uporabljati enotno prijavljanje (SSO na podlagi SAML ali OIDC) uporabniških entitet, avtentikacijo in nadzor komunikacijskih sej za varno prijavljanje v mnoge različne aplikacije ter v oblakih temelječe storitve SaaS. Implementacija IDaaS storitev je skoraj neizogibna v primeru širjenja informacijskih poslovnih procesov izven tradicionalnih meja računalniških omrežij v javne, zasebne ali hibridne strežniške oblake in v njih temelječe aplikacije in storitve.

“Strategija podjetja Centrify, kvaliteta njihove odzivnosti na zahteve strank v obliki RFP ter uspešne demonstracije rešitev presegajo vse ostale ponudnike na tem segmentu tržišča informacijske varnosti.”

Enterprise Mobility Management: Sistem za upravljanje poslovne mobilnosti (EMM) je kombinacija strokovnjakov, procesov in tehnologij za upravljanje prenosnih naprav, brezžičnih omrežij in drugih mobilnih informacijskih komponent ter storitev. Forrester seveda ocenjuje le eno od komponent tega sistema, to so informacijske rešitve za upravljanje mobilnih komponent.

“Centrify je kot prvi ponudnik na EMM tržišču združil storitve upravljanja identitet s storitvami upravljanja mobilnih komponent in je še naprej odličen na tem področju.”

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2018/second-year-gsn-recognizes-centrify-as-hsa-platinum-winner/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com