Rohde & Schwarz Cybersecurity – “Browser in the box” je prejemnik zmagovalne nagrade v okviru Computer Security Awards 2017 v Londonu

Rohde & Schwarz Cybersecurity, nemški ponudnik rešitev IT varnosti za zaščito omrežij – UTM, VPN ali upravljanja varnosti velikih sistemov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., objavlja, da je virtualno okolje za varno in hkrati udobno enostavno brskanje po svetovnem spletu Browser in the Box prejemnik prestižne nagrade za najboljše informacijske varnostne rešitve leta 2017, razglašen je bil za zmagovalni produkt področja “Anti-Ransomware / Anti-DDoS Solution of the Year”.

Izbor in podelitev nagrad organizira publikacija Computing Security magazine iz Velike Britanije, pri izboru nagrajencev sodelujejo tudi vodilni strokovnjaki iz relevantnega tehnološkega področja. Ob tem so hkrati tudi kot pomembnega novinca razglasili rešitev za zagotavljanje varne povezljivost s storitvami v strežniških oblakih TrustedGate v kategoriji »New Product of the Year«. TrustedGate je CASB rešitev (Cloud Access Security Broker) za varno in transparentno obdelavo virtualiziranih dokumentov v javni, zasebni ali hibridni strežniški infrastrukturi v oblaku, ki preprečuje kibernetične napade na v strežniških oblakih shranjene dokumente ali na orodja za dostop do le-teh.

Browser in the Box je orodje za varen dostop do svetovnega spleta v zaprtem navideznem okolju, iz katerega ni mogoče vplivati na operacijski sistem računalnika. Je virtualni stroj, ki vsebuje minimalni operacijski sistem in znotraj njega nameščen spletni brskalnik, oboje popolnoma izolirano od sistema, znotraj katerega deluje. Pomeni, da nobena pomanjkljivost spletnega brskalnika ali napad s kakršnokoli zlorabo spletne strani ali vrinjeno škodljivo programsko kodo ne more ogroziti preostalega računalnika. Browser in the Box lahko torej v celoti prepreči okužbe ali zlorabe preko svetovnega spleta. Orodje je bilo namenoma razvito za varno rabo v nemških vladnih organizacijah.

Browser in the Box je za posameznike, ki ga potrebujejo za nekomercialno rabo znotraj operacijskih sistemov Windows 7 ali novejši, na razpolago za brezplačen prenos in rabo na naslednjem naslovu:

https://cybersecurity.rohde-schwarz.com/en/products/secure-endpoint-management/browser-box/downloads-and-license-information

Druga licenčna različica je posebej prirejena za majhna in srednje velika podjetja (SMB) in vključuje tudi centralno upravljanje varnostnih pravilnikov in ločevanje med Intranet-om ter Internet-om. Tudi to je v celoti programska rešitev, katere namestitev ne zahteva nobene posebne spremembe strojne opreme ali operacijskih sistemov, na katere se namešča. Večja podjetja pa se bodo morda pozanimala za različico za virtualizirana okolja s terminalskimi strežniki in lahkimi odjemalci (terminal server / thin client).

Več informacij je na razpolago na tej spletni strani: http://www.computingsecurityawards.co.uk/

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice: https://cybersecurity.rohde-schwarz.com/en/rohde-schwarz-cybersecurity-receives-awards-2017-computing-security-awards

O podjetju gateprotect

Rohde & Schwarz Cybersecurity je že več kot deset let med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev za informacijska omrežja. V Nemčiji proizvajajo napredne požarne pregrade s popolno UTM funkcionalnostjo, so namenjene manjšim in srednje velikim organizacijam, temeljijo na patentirani tehnologiji in so znane po zanesljivosti ter predvsem po enostavnem upravljanju. Njihove VPN rešitve omogočajo varen dostop do omrežij od doma ali iz oddaljenih pisarn. Velikim podjetjem so namenjeni njihovi upravljani varnostni sistemi ter napredne požarne pregrade serije NP za velika omrežja.

Podjetje je prejelo že več industrijsko uveljavljenih priznanj, na primer Frost & Sullivan Excellence Award, potrdil se je tudi z uvrstitvijo na Gartnerjev Magični Kvadrant za tržišče UTM rešitev, kjer je od leta 2010. Vse njihove rešitve zadoščajo najvišjim mednarodnim standardom, med drugim so certificirane tudi po “Common Criteria Evaluation Assurance Level 4+ (EAL 4+)”. gateprotect je polnopravni član združenja TeleTrusT e.V., zato lahko svoje rešitve opremlja z oznako “IT Security Made in Germany” (ITSMIG).

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.gateprotect.com/

Dodatne informacije: Daniel Bednjički , projektni vodja , daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o. , Žolgarjeva ulica 17 , 2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74 , http://www.real-sec.com , info@real-sec.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *